Konferens Stockholm

Konferens Stockholm

Konferensbokning är ett ord som får vissa att rysa, och detta är faktiskt inte så förvånande. Projektet att planera en konferens kan kännas överväldigande så till den grad att man gärna skjuter upp beslutet. Men det behöver inte vara så svårt, krångligt eller tidskrävande som du tror. Med en tydlig idé kring varför konferensen behövs och vad man vill få ut av den så blir det lättare att på ett fokuserat sätt välja allt ifrån längd, typ av anläggning och dagsschema. Ju klarare bild du har av eventet redan innan du börjar ringa runt till alla konferenshotell, desto snabbare kommer du att kunna identifiera vilken anläggning som bäst kan erbjuda dig ett upplägg som överensstämmer med vad du har tänkt dig. För ytterligare tips och nyheter för konferenser i Stockholm finns en tydlig sammanställning med information via Mötesbranschen.se

Inriktning och fokusområde

Först och främst gäller det att bestämma vilken stil det bör vara på konferensen. Handlar det om en effektiv heldag med föreläsningar, så nära kontoret som möjligt, eller ett längre mer påkostat projekt som vill förena möten med nöjen? Oavsett vilken stil och sorts konferens du tänker dig är det något som kommer påverka valet av både ort och anläggning, då olika platser och lokaler lämpar sig för olika företag, individer samt mötesformer.

Storleken på konferensen spelar också in. Handlar det om ett mindre, intimt sammanträde eller är det ett större företag där alla departement ska delta? Är det endast interna angelägenheter eller ska gästföreläsare, partners eller systerföretag bjudas in? Detta är frågor som du bör ställa dig långt innan du bokar konferens. Dessutom bör du om möjligt låta de som ska medverka ge förslag och synpunkter. Kanske upptäcker du på så sätt att en stor majoritet föredrar att stanna i samma stad och fokusera konferensen till en fullpackad dag, eller tvärtom ge sig iväg en bit längre och också skapa tid för teambildning eller utomhusaktiviteter. Kort sagt gäller regeln att ju mer information du har på förhand, desto mindre huvudvärk kommer själva konferensbokningsprocessen innebära och du kan istället se fram emot konferensen som en möjlighet till utveckling och förbättring.

Tema för konferenser i Stockholm

Det har blivit allt vanligare att hålla ett specifikt tema för sin konferens. Det kan röra sig om allt ifrån huvudområdet för konferensen som teambildning, affärsutveckling, rutiner eller avtal. Samtidigt kan man välja att gå utanför dessa ramar och istället sikta in sig på atmosfär, miljö, abstrakta värden för konkreta resultat etc.

Konferenser i Stockholm har alla möjligheter att forma en drömupplevelse! Närheten till stadens möjligheter och event öppnar för intressanta mötesaktiviteter. Samtidigt är det nära till skog och vatten för de som vill dra sig undan och fokusera på syftet med aktuell konferens. För att hitta nya perspektiv och infallsvinklar kan man använda sig av tips från någon av alla de konferenssidor som finns att hitta. Konferensstockholm.biz publicerar en hel del tips och ger inspiration inför konferensmöten i Stockholm.

Konferens på gröna Lidingö

Även om Stockholm många gånger blir synonymt med specifika stadsdelar, shoppingområden eller event, finns det gott om natur och stillhet inom räckhåll! Lidingö är Sveriges mötestätaste ö och flera intressanta konferenshotell ligger här! Närheten till Stockholm är en fördel då man kan minimera restiden och istället fokusera på att mötas. Det tar inte mer än 20-25 minuter att åka bil från stan och ut till öns många vackra konferensanläggningar. För den som vill njuta av resan och inte bara av konferensen, finns också möjlighet att ta sig ut med båt.

Konferenser på Lidingö är en upplevelse i sig och en hel del event går av stapeln i området. Allt ifrån konstvandringar där konferensanläggningar är involverade till större löp-tillfällen där start och mål är på konferensanläggningar med anor! För tips om anläggningar samt beskrivning av färdsätt rekommenderas denna artikel om konferens på Lidingö. Är företaget i behov av en intressant mötesplats med bra service och totalengagemang finns en hel del intressant.

Nytt inom konferenssektorn

Inom möten och företag händer det ständigt saker! Förändringar, renoveringar, satsningar och visioner förändras över tid. Företagsvärlden har åtskilliga branschtidningar, webbplatser samt nätverk som noga bevakar allt som händer. Samtidigt är denna stora mångfald svår att följa. Det finns ett antal satsningar där man på webben försöker återge intressanta händelser och förändringar i branschen. Till de som varit mer aktiva hör konferensnyheter.nu som under senaste året tagit fram en del oberoende nyheter.

Bortsett från dessa satsningar finns naturligtvis också nyhetsbrev och andra utskick från diverse konferensanläggningar i Stockholm och andra städer. För att få information om vad som för tillfället är aktuellt och “hett” i branschen, rekommenderas dessutom ett besök på stockholmskonferenser.se vilka regelbundet publicerar artiklar om diverse händelser och anläggningar. Även om detta inte är en vanlig nyhetssida finns en hel del bra för nyfikna.

Måltider vid bättre konferensanläggning

Ibland är det de små detaljerna som gör hela skillnaden mellan en ordinär upplevelse, och en speciell. Vill du skapa en konferens som ger dina deltagare en stimulerande och utmanande upplevelse, som samtidigt inte blir överväldigande, så gäller det att lägga manken till och se till att lägga fokus på vissa detaljer. Det behöver inte alltid handla om stora, kostsamma gester utan det kan handla om mycket små saker, som samtidigt förhöjer allas upplevelse.

En sådan detalj kretsar kring maten. Vare sig konferensen är en eller flera dagar måste naturligtvis måltider och mellanmål vara inkluderade, och här är det enkelt att falla i smörgåsfällan. Det är lätt att tänka att detta är något alla gillar, som är smidigt och dessutom billigt. Men i dagens hälsosamma samhälle är mackor ofta det sista många vill äta, särskilt när man är stillasittande på en konferens. Dessutom är det i företagets intresse att servera näringsrik och sund mat, då maten som äts faktiskt går ut över allas prestationsförmåga. En smörgås med vitt bröd förbränns snabbt av kroppen och vips är energin borta igen. Välj istället hellre en konferensanläggning som har en riktig restaurang med en bred meny. Då kan du välja ut exempelvis tre rätter som täcker olika behov, såsom vegetariskt, laktos-och glutenfritt etc., som alla får välja ibland. Det kanske kostar lite mer än mackor, men dina anställda kommer vara mycket nöjdare med ett mål vällagad mat i magen.

Konferenshotell nära Stockholm

Stockholm är för många en naturlig plats att besöka när det är dags för årets konferens! Då man enkelt kan ta sig till stan och till följd av det stora utbudet, blir detta ofta staden dit man åker. För de som söker någonting mer än en praktisk plats som man enkelt kan besöka, finns ett flertal bra alternativ utanför Stockholm. Bålsta, Uppsala med flera områden huserar flertalet herrgårdar, slott och aktiviteter! Dessutom är kommunikationerna till och från Stockholm samt Arlanda, viktiga delar att känna till.

Konferens Sigtuna

Sedan hundratals år bakåt i tiden har Sigtuna varit en mötesplats värd namnet. Det finns spår av tidiga bosättningar i området och än idag är Sigtuna en plats som bär historiska minnen. Oavsett om man söker sig till lugnet och stillheten, eller till moderna konferenslokaler och god mat, kan man finna det man söker! Via konferenssigtuna.net finns rikligt med information om Sigtuna som område, anläggningar i närheten och aktiviteter som kan vara av intresse för besökare.

Konferens Uppsala

Få saknar en relation till Uppsala. Även om man inte studerat i denna stad, har nog de flesta vid ett eller annat tillfälle hört Allmäna Sången framträda i radio, sett bilder från det historiska Uppsala eller hört om Pelle Svanslös. Uppsala är en mycket vacker stad vid Fyrisån och vid behov av konferensanläggningar och möteslokaler, är det helt rätt stad att besöka! De många smågatorna och mysiga serveringar som finns runt om i staden gör att besöket blir en succé! Flera bra konferensanläggningar finns i området och tips finns via denna webbplats. Förutom att besöka Uppsala stad, finns också en intressant och rolig upplevelse i att röra sig i naturområden intill. Här finns en uppsjö konferenshotell som har erfarenhet av möten i alla former.

Konferens Bålsta

Det är få platser kring Stockholm som har en så golfbetonad mötespalett som Bålsta med omnejd. Här finns flera golfbanor och däribland Bro Hof som varit värd för stora turneringar. De som vill konferera intill tee och ha alla möjligheter till avkoppling under 18 hål kan se närmare på Bålsta! Här finns också intressanta anläggningar som utmanar och sprider glädje! Besök konferensbalsta.com ifall du vill få information om anläggningar i närheten eller aktiviteter som erbjuds!

Arbeta med kommunikationen

Något som är viktigt att göra både innan och under konferensen är att kommunicera med deltagarna, och uppmuntra till förbättrad kommunikation dem emellan. Därför bör du försöka läsa av gruppens önskemål, och innan du bokar in massa äventyrliga aktiviteter se om det finns något intresse av detta, eller om tvärtom många har fysiska begränsningar och inte kan delta.

När det kommer till kommunikation och samarbete bland de deltagande har du under konferensen ett ypperligt tillfälle att skapa ett mer sammansvetsat team, vilket kommer ge resultat hemma på arbetsplatsen i form av både stämning och arbetsresultat. Satsa på en teambildningsaktivitet mellan alla hektiska möten, eller varför inte en underhållande men samtidigt tankeväckande gästföreläsning som ger inspiration? Lyssna till dina anställda och var lyhörd för deras behov, och försök hitta den gyllene medelvägen kring vad som måste hinnas med på konferensen när det kommer till arbete samt vad många skulle önska, eller uppskatta i form av fritidsaktiviteter eller avkoppling. Pengarna och tiden som investeras i aktiviteter som inte är direkt arbetsrelaterade ger allt som oftast en positiv inverkan på det som är arbetsrelaterat, både under konferensen och tillbaka hemma på arbetsplatsen.

Utvärderingen

I slutet av en konferens är det viktigt att blicka framåt och fråga sig vad man bör ta med sig för lärdomar både hem till kontoret och vardagen, men även till nästa konferensbokning. Kunde kanske något ha tagits bort från schemat, för att lämna plats åt något annat där tiden inte riktigt räckte till? Var det för många raster, eller för få? Kunde det ha varit mindre mellanmål och istället frukt tillgängligt under mötena? Ofta finns en del både oväntat positiva och negativa aspekter som man omöjligt kunde ha förutsett, och det är viktigt att hantera dessa på ett produktivt sätt. Om något är negativt under konferensens gång kan man inte alltid göra så mycket förutom att göra det bästa av situationen, men efteråt kan man dra lärdomar av det hela och se till att det inte sker igen.

Sammanställ en utvärdering som alla anställda får svara på anonymt, så ökar chanserna att svaren är ärliga och att eventuella klagomål verkligen kommer fram. Ytterligare en sak du kan göra för att se till att allt gott arbete från konferensen inte faller i glömska är att implementera saker gruppen har lärt sig på eventuella teambildningsaktiviteter, så att atmosfären på kontoret hålls positiv och produktiv. Se även till att både positiv och negativ feedback används för att förbättra och stärka företaget, och även når de konferensansvariga vid synpunkter som har att göra med deras service, lokaler och aktiviteter. På så sätt får de chansen att förbättra sig och utvecklas, tills nästa gång ni bokar konferens.