SPA

Välja Spa – Tänk på att..

Efter en slitsam arbetsvecka är det extremt skönt att få gå in på ett spa och verkligen slappna av. Det är något som allt fler gör vilket också visar sig i utbudet av den spaverksamhet som finns i Sverige. Även om det bara är en mindre ort man bor på så är det inte sällan det finns flera företag och behandlingar att välja mellan. Vad ska man då välja och vad ska man tänka på?

För det första är det åldersgränsen. Åldersgränsen är ofta på 18 år men kan mycket väl vara något högre. Det är riktigt irriterande att komma till ett spa för att då inse att man inte kommer in.

För det andra bör man se på om verksamheten främst är ute eller inte. Många har kombinerat med pooler och annat både ute och inne men huvudparten brukar då antingen vara ute eller inne. På sommarkvällen kan det vara underbart att sitta i en bubbelpool ute och se när solen går ner vid horisonten. Lika mäktigt kan det vara att bada ute på vintern i en vedeldad badtunna. Vill du vara ute och njuta av naturen bör du söka efter ett spa som har stor verksamhet utanför husets väggar.

För det tredje ska man utgå från om man åker dit själv eller med en partner. Flera företag inom denna bransch erbjuder parbehandlingar vilket betyder att bägge får massage, peeling eller liknande samtidigt. I detta fall bör man även boka i förväg så att man är säker på att tider finns för två personer samtidigt.
För det fjärde kan det vara bra i förväg bestämma sig för om man ska ta en behandling eller inte. Det är då lättare att planera hur kvällen ska se ut och när man ska ta denna behandling. Gå gärna in på anläggningens hemsida och läs på om de olika behandlingsformerna i förväg. Våga testa något nytt och fastna inte bara i klassisk massage – trots att det är otroligt skönt. Ett bra alternativ är att låta någon på anläggningen rekommendera en behandling utifrån dagsform. Trots allt har de stor erfarenhet vad som är bäst för stressad själ eller en kropp full med muskelknutar.
För det femte kan det vara bra att jämföra priserna. Det är mycket stor skillnad på vad man behöver betala för en kväll på ett spa. Det beror ofta på att det skiljer sig så mycket gällande vad som ingår. På vissa ställen är det en mycket hög inträdesavgift men då ingår även exempelvis en valfri behandling. Detta medan det på andra ställen är billigare inträde men att man därefter får betala för olika behandlingar m.m. För den prismedvetna är det därmed inte helt enkelt att jämföra de olika alternativen. Men framförallt ska man se till vad man får. Huvudsaken man trivs och känner sig avslappnad under tiden man är på plats. Jämför gärna olika anläggningar – men gör det utifrån vilket behov du har.

Konferens SPA

Det stora intresset för SPA har bidragit till allt större utbud! Även inom konferensvärlden är SPA det som ofta kan göra hela skillnaden. I Stockholmsområdet finns ett antal konferensanläggningar som har utmärkt bra SPA-avdelning och som dessutom välkomnar privatpersoner som vill slappna av och vila upp sig under behagliga behandlingar. Ett alternativ som fått stor publicitet är SPA anläggningen på Blue Hotel, Elfviks udde. Ett besök här kommer man bära med sig under året!