Hemlarm för fritidshus – Hitta rätt

Hemlarm för fritidshus – Hitta rätt

Med hemlarm i fritidshuset skapas säkerhet – både mot inbrott, brand och vattenskada. Vilket larm passar dig?

Skrämmande larm

Med brytsensorer på dörrar och fönster aktiveras larmet vid inbrott. En siren markerar tydligt att inbrottstjuven är uppmärksammad vilket många gånger räcker för att personen ska avlägsna sig. Dessa hemlarm kan köpas relativt billigt eftersom de är uppbyggda av enkel teknik och utan abonnemang.

Skrämmande larm som ger dig information

Att det låter högt är bra – men ger ingen information till dig att inbrott skett. Det är viktigt att snabbt åtgärda eventuella skador och kontakta försäkringsbolaget. Denna säkerhet skapas genom att koppla på en GSM-funktion. Med andra ord att hemlarmet skickar pushnotiser eller sms när det aktiveras. Även om det inte framgår exakt vad som skett så vet att du att du behöver åka dit och undersöka stället.

Skrämmande hemlarm som har uttryckning

Det dyraste alternativet är att koppla på utryckningsmöjlighet. Det innebär att ett bolag får information om att inbrott skett och att de därmed kan göra en utryckning. Är det värt det? Det beror helt på pris och behov av säkerhet. Många väljer ett lite enklare larm på sommarstugor då man anser att värdet som skyddas är lågt. Samtidigt innebär det att man själv måste agera när larmet väl går.

Brandlarmet – samma funktion

Även brandlarmet kan ha liknande funktion som inbrottslarmet.

  • Bara ljud

Billig brandvarnare som tjuter högt vid större mängd rök. Ger fullgott skydd för de som befinner sig i bostaden.

  • Ljud och avisering

Få sms eller notifiering i appen när larmet går. Du behöver nu bege dig till fritidshuset för att där kontrollera vad som triggat larmet. Är det brand är risken stor att branden tagit sig rejält innan du kommer till platsen.

  • Ljud, avisering och utryckning

I likhet med hemlarm kan tecknas med utryckning så är det säkraste brandlarmet det som är kopplat ihop med hemlarmet. Det skapar större säkerhet i och med att larmoperatören kan se direkt i kameran om det är eld som triggat brandvarnaren och därmed direkt skicka både väktare och brandkåren.

Är det värt att betala hemlarm med utryckning eller inte på ett fritidshus? Eller räcker det med ett enkelt larm som enbart larmar på plats? Värde på egendom, närhet till egna bostadshuset och önskemål om hjälp är några saker som påverkar.