Välj överfallslarm med…

Välj överfallslarm med…

Det är stor skillnad på de överfallslarm som erbjuds i Sverige. Teknik, spårbarhet, hållbarhet och underliggande system är bara några av de saker som förklarar varför priset kan variera mellan 25 kr och någon tusenlapp. Vill du ha ett överfallslarm med…

  • Högt ljud

De billigaste överfallslarmen är mycket små och har en sprint som dras ut för att ett högt ljud ska tjuta. De är enkla att ha med överallt och låter så pass högt att personer i närheten bör reagera. Detta framförallt om man är inomhus eller har människor relativt nära. Men samtidigt kan ljudet dämpas genom att larmet läggs under en tjock jacka eller väska. Kan eventuellt skrämma bort vissa, men inte alla.

  • GPS

Ett överfallslarm med GPS anger till anhöriga var man befinner sig när larmet aktiveras. Utöver det höga ljudet så går GPS-koordinater till föranmälda nummer varpå de kan agera och åka till platsen där larmet aktiverats. Ger en extra trygghet eftersom det kommer att komma personer till platsen och dessutom kan larmet visa om personen förflyttats efter överfallet.

  • Spray

Med högt ljud kan en del överfall stoppas. Med överfallsspray kan ytterligare stoppas. Dessa överfallslarm har en spray som kan riktas mot överfallarens ögon. Sprayen är visserligen ofarlig men ger en stark obehaglig känsla och gör det även svårt för överfallaren att se vad som sker.

Det finns även spray med en färg som är extremt svår att ta bort. Genom att spraya den på överfallaren blir de lättare igenkända efteråt.

Överfallslarm kopplat till hemlarm

De ovan nämnda larmen är portabla larm som kan tas med var än man befinner sig. Men det finns även de som installerade på en specifik plats. På hemlarm brukar det exempelvis ingå snabblarm till väktare. Genom att hålla inne två knappar sker ett tyst överfallslarm till larmbolaget. Något högt tjut sker inte i bostaden men larmet går ändå. Ofta går det att välja om larmet ska tjuta eller inte.

Till hemlarmet kan det även ingå ett nyckelringslarm. Det hängs på nyckelringen och kan användas vid överfall inom en radie av exempelvis 50 meter från bostaden. Det kopplas då samman med hemlarmet och använder dess system och larmfunktion.

Vilket överfallslarm behöver du? Det beror främst på vilken säkerhet som önskas.