Konferensaktiviteter som aktiverar empati

Konferensaktiviteter som aktiverar empati

Konferensaktiviteter som aktiverar empati

Det finns minst tre stora fördelar med att ha en, eller flera, konferensaktiviteter i samband med att en konferens anordnas. Man skapar en ”vi-känsla” i gruppen, gästerna känner att de blir bjudna på något extra samt att man med aktiviteten kan förtydliga budskapet på konferensen.
Av dessa tre ovan nämnda orsaker är det mycket vanligt att man glömmer bort den tredje. Att aktiviteten faktiskt kan vara en del i att nå målet med själva konferensen. Men med rätt aktivitet kan man förmedla ett budskap på ett helt annat sätt än att bara säga det verbalt i ett konferensrum.

Unik restaurang

Ett tydligt exempel är ett lägga ett besök på restaurangen Svartklubben (Stockholm) som en konferensaktivitet på en av kvällarna. Detta om konferensen handlar om att leva med ett en funktionsnedsättning och målet är att konferensdeltagarna ska få en förståelse för detta. Många gånger sitter man och lyssnar på föreläsningar om hur man blir bemött och vilka saker som kan upplevas svåra i vardagen. Men det är i praktiken som man verkligen förstår hur det är.
De som besöker Restaurang Svartklubben får nämligen uppleva hur det är att vara blind. Att behöva lita på andra i omgivningen och enbart förlita sig på sina andra sinnen. Här serveraras man mat i ett totalt mörker. Det är bandet ”Synliga” (Ett band med blinda musiker) som spelar livemusik och de som vanligtvis kan se får känna en bit av de blindas tillvaro.

Golfpaket

Ytterligare aktiviteter som kanske de flesta förknippar med konferens, är golf! Friibergh Herrgård har ett nära samarbete med Bro Hof och konferensgäster kan boka in sig för golfpaket med allt inkluderat. När man går en runda tillsammans med sina kollegor byggs relationer och man kan hitta vänner man inte tidigare umgåtts med. En utmärkt idé för en teambildningskonferens.