Räkna ut den verkliga kostnaden för säkerhetsdörrar

Räkna ut den verkliga kostnaden för säkerhetsdörrar

Du vet att var du än bor så är det risk för att du blir offer för ett inbrott. Du vet att det finns sätt att skydda dig. Du kanske tänker: ”Men en säkerhetsdörr är ju så dyr! Det går säkert lika bra med en vanlig dörr.” Det är ju i och för sig sant – vanliga dörrar har använts i tusentals år och dess funktion – att släppa in och ut husägaren – har förblivit oförändrad. Men inbrott har existerat minst lika länge, och tjuvar håller sig ständigt uppdaterade med ett stort arsenal olika metoder och verktyg för att få bukt på dina lås. Och ju ”vanligare” din dörr är, desto lättare blir det för tjuven att ta sig in, och desto mer lockande blir ditt hem som nästa inbrottsplats.

Därför uppfanns säkerhetsdörren

Tjuven tar sig in dit hen vill – men ju enklare vägen in är, ju mer lockande är det. Att installera fönster och dörrar som inte är säkerhetsmärkta är som att hänga upp en skylt där det står ”Fritt fram för inbrott! Tjuvar välkomna.” En säkerhetsdörr är utformad för att göra det extra svårt för tjuven att ta sig in, och detta minskar även risken för att du ska bli utsatt för dylika brott. Om du tänker på allt du skulle kunna förlora i ett inbrottsfall och jämför kostnaden med priset för en säkerhetsdörr, kommer du ganska säkert att lägga märke till att den sistnämnda blir betydligt billigare.

Att välja rätt säkerhetsdörr

Du som letar efter ordentliga säkerhetsdörrar i Göteborg gör väl i att ta följande fakta i akt:

  • Se till att du vid inköp även får ett certifikat på att den säkerhetsdörr du valt verkligen uppfyller alla krav. Det är inte ovanligt att återförsäljaren anger felaktiga uppgifter om detta, och det finns faktiskt säkerhetsdörrar som inte klarat kontrollen.
  • Dörren ska fungera som ljuddämpare.
  • Dörren ska agera som brandskydd.
  • Den ska vara snygg – för att helhetsintrycket som huset eller lägenheten ger ska vara fulländad, är det av yttersta vikt att dörren passar in med resten av inredningen. Detta gör det inte bara trevligt och välkomnande för dig, det ökar även husets värde ifall du senare bestämmer dig för att sälja.