Hur fungerar en bra kursgård?

Hur fungerar en bra kursgård?

När man talar om kursgårdar så får man oftast bilden av vandrarhemsliknande platser som är billigare att anlita för konferenser, privata fester och tillställningar och annat som kräver övernattning. En modern kursgård behöver dock inte alls vara simpel och man måste inte sova över för att dra nytta av gårdens möteslokaler och restaurang. Kursgårdar som ligger i närheten av Stockholm erbjuder en vacker natur som blir till en del av den upplevelse som man har på platsen. Inför en konferens så kan den här typen av gård vara det allra bästa valet då den erbjuder komfort och möjlighet till trevliga fritidsaktiviteter mellan möten och föreläsningar.

Enkelt men ändå lyxigt

Det som kännetecknar en bra kursgård utanför Stockholm är att den är enkel men ändå lyxig. Med detta menas att den ger allt som man behöver för att ha en lyckad konferens, hålla ett vackert bröllop eller bara komma bort några dagar samtidigt som man slipper det enformiga som ett hotell står för. Kursgårdar brukar ha olika slags rum att sova över i och ibland kan man kanske dela på ett mindre hus där man har ett gemensamt kök. Detta blir riktigt mysigt när man vill åka iväg på en intim konferens och ha tid till att sitta och prata sent under kvällen.

När det är helt och rent och dessutom naturnära så trivs man bra. Egentligen så behöver man ju inte mer än ett mysigt rum, med dusch och toalett, för att uppleva att det är kul att övernatta under konferensen.

Moderna konferenslokaler

För att en kursgård ska fungera väl för en konferens så måste den har moderna möteslokaler som erbjuder den teknik som man kan tänkas behöva. Gården ligger kanske en bra bit utanför Stockholm där man bara hör fågelsång och vinden som rasslar trädens löv, men det måste ändå finnas tillgång till Internet. Ska man ha ett möte där man använder sig av nätet så ska alla som är med kunna koppla in sina laptops till Internet och också få strömkällor till dessa på ett bekvämt sätt. Den moderna konferenslokalen har också ett bra möblemang och den är anpassad till det antal deltagare som ska vara med så att man inte upplever att rummet är för stort eller för litet.

När man kontaktar en gård som kan ordna med konferenser så ska man alltid ta reda på lite mer om lokalerna. Här är sådant som man bör fråga om:

  • Finns det högtalarsystem?
  • Whiteboard, filmduk, stort anteckningsblock…
  • Finns det en DVD-spelare?
  • Når man Internet trådlöst?
  • Vilken typ av möblemang har konferenslokalerna?
  • Går det att ordna med video- eller telefonkonferens från rummet?

Frukost, lunch och middag

Mat klarar man sig inte utan och det särskilt under en konferens. Det är viktigt att få mat som är näringsrik och som presenteras på ett smakfullt sätt. Bra kursgårdar har sina egna restauranger som tillbereder all mat på plats. Man får fräscha måltider när man behöver det. Frukosten är varierad och man kan välja att sitta inomhus eller utomhus beroende på vädret. När gården ligger på en vacker plats så är det särskilt trevligt att sitta på en veranda och njuta av god mat. Till middagen så kanske man vill ha lite underhållning och man ska ta reda på om det går att få restaurangens lokaler privat så att man inte stör andra som också befinner sig på gården.

När det finns en restaurang på plats så kan man räkna med mat som fungerar för vegetarianer och allergiker men det är klart att man ska varna om särskilda behov i förväg. På så vis så kan kursgården se till att det blir lika inspirerande och trevligt för den med särskilda behov genom att beställa rätt typ av råvaror.

Om man är något man ser som en väsentlig del av sin konferens, då bör du överväga att boka in konferensen på Högberga Gård. Här har man stor respekt för råvarorna. Dessutom har man flertalet matsalar som utöver att vara mysiga stoltserar med utsikten över Stockholms inlopp.

Trevliga aktiviteter för pauser

När en gård ligger ute på landet så får man närhet till naturen och en massa härliga aktiviteter. Under en konferens på en kursgård nära Stockholm så kan man passa på att bada, vandra och testa spännande utomhusaktiviteter. Det här är ett bra sätt att komma varandra lite närmre och få en skön stämning under konferensen. Man måste ju inte bada för att njuta av en sjö. Är det vinter så kanske man kan åka skridskor eller så sitter man mest och värmer sig i solen som reflekteras som solkatter från vattnet. Det är alltid skönt att komma bort när man ska konferera och en gård som ligger i naturen gör gott för alla som är med. Det blir tid till återhämtning samtidigt som man får viktiga uppgifter gjorda under möten.