Noggrann kontorsstädning i Stockholm

Noggrann kontorsstädning i Stockholm

Noggrann kontorsstädning i Stockholm

När du köper kontorsstädning i Stockholm vill du gärna att städfirman verkligen går på djupet med sin städning. De elektroniska enheterna utgör en viktig del av dagens arbetsplatser. Eftersom de används så pass ofta brukar de också vara en av de största dammagneterna på hela kontoret. Elektronik har en förmåga att dra till sig bakterier eftersom vi ägnar en stor del av arbetsdagen åt att använda våra datorer och annan elektronisk utrustning.

Glöm inte elektroniken under din kontorsstädning i Stockholm

Vissa småföretagare föredrar att sköta sin kontorsstädning i Stockholm själva. Du kan naturligtvis rengöra elektroniken på egen hand om du så önskar. Genom att följa nedanstående tips kan du säkerställa att kontorets datorer och annan elektronisk utrustning på kontoret är ren och redo att användas:

  • Rengör datorernas bildskärmar försiktigt med en mikrofiberduk.
  • Med hjälp av en burk tryckluft kan du blåsa bort skräp från tangentborden. Om du inte vill använda dig av tryckluft finns det även särskilda dammsugare för tangentbord. När du har blåst bort damm och liknande från tangentborden, behöver de också rengöras med bomullspinnar dränkta i rengöringssprit. Använd dessa bomullspinnar för att rengöra själva tangenterna, och glöm inte att rengöra undersidan av tangentborden. Undersidan glöms nämligen ofta bort, vilket gör att den blir en grogrund för bakterier.
  • Ovansidan av datorlådorna, telefonerna och annan elektronisk utrustning behöver torkas med en mikrofibertrasa. Likt datorernas tangentbord behöver de mindre områden som du inte riktigt kommer åt med trasan rengöras med hjälp av en bomullspinne som har dränkts i rengöringssprit. Se till att alltid dra ur kontakten till en enhet innan du rengör den, och försök att inte vidröra elektroniska komponenter.

Töm papperskorgar och soptunnor

Oavsett om du köper din kontorsstädning i Stockholm eller utför den själv, är det viktigt att du tar ut soporna. Papperskorgar och soptunnor bör tömmas dagligen. Du vill inte tillåta dina kollegor att få en dålig vana i form av att de inte tömmer papperskorgar och soptunnor på flera dagar. Det gör inte bara att kontoret får en mindre välkomnande doft, utan det gör det även möjligt för bakterier att frodas, samt ger ett dåligt första intryck när kunder och andra intressenter besöker kontoret.