Vilken förvaringsmöbel behöver du?

Vilken förvaringsmöbel behöver du?

Förvaringsmöbler är möbler som både har en estetisk funktion och en förvaringsfunktion. På något sätt ska saker kunna förvaras i möbeln. Det är lätt att tänka på garderober och byråer – men det finns även andra förvaringsmöbler. Vilken förvaringsmöbel behöver du? Kanske är det en bokhylla som behöver köpas in? En hylla med öppna hyllplan där bland annat böcker kan förvaras.

Ska bokhyllan stå i ett vardagsrum brukar det däremot vara vanligare med foton, filmer, spel eller prydnadssaker. Är det böcker som ska förvaras i hyllan så köp även bokstöd. Eller passar det bättre med en byrå som förvaringsmöbel? Dessa är generellt lägre än en bokhylla vilket även skapar plats ovanpå den. I hallen har många en byrå för att förvara allt från vantar och mössor till sockor och prylar. De passar även i sovrummet för att förvara kläder.

Hyllor och funktion

Är det förvaring i källare eller på vinden är det troligtvis förvaringshyllor som ska köpas in. Det är förvaringsmöbler med primärt funktionen att förvara saker. Kanske inte alltid så estetiska – men funktionella. Många gånger är hyllplanen möjliga att flytta till olika höjder vilket innebär att förvaringshyllan lätt kan anpassas utifrån vad som ska förvaras i den. Det är inte heller ovanligt att dessa förvaringshyllor används i barnrummet för att förvara leksaker på ett effektivt sätt.

Är det förvaring på kontoret kanske en hurts ger önskad förvaringsmöjlighet. Det är en klassisk förvaringsmöbel på fötter eller hjul. Inte sällan används dessa under skrivbordet och förvarar därmed klassiska kontorssaker. En fördel med hurtsar är att de kan låsas vilket därmed skapar en lite större säkerhet mot om dyr egendom förvaras i en garderob eller byrå. I kök, och vid förvaring av livsmedel, är det istället skafferi som passar bäst. I grunden är det ett skåp med flexibla hyllplan. Men här brukar det även finnas smidiga lösningar som gör det enkelt att få fram livsmedel som står längre bak i skåpet. Detta med korgar, rullister och andra smidiga lösningar.

Vilken förvaringsmöbel behöver du? Det beror främst på var du har tänkt att ha denna möbel och vad som ska förvaras i den. Kom ihåg att det även finns möbler med inbyggd förvaring så som kökssoffan och den ihåliga sittpuffen.